Blogg

Nytt jobb


Allmänt, 2018-09-18 13:06

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Igår (mån 17) hände det grejer. Jag var då kallad till Callback/AuditionGröna Lund, för som jag påpeka' förut så hade jag sökt mitt första jobb via Arbetsförmedlingen som spökeGrönans Halloween-event.

& callbacken gick SOM PÅ RÄLS. Vi sökande blev inkallade 1 efter 1 på Gröna Lund-teatern där vi skulle presentera oss & framföra en monolog som vi hade i uppgift att öva på inför denna audition. Jag var den första frivilliga som blev inkallad, sen när jag var klar gick jag ut samma väg genom ridån & innan jag skulle ropa in nästa sökande passade jag att göra ett litet jump-scare från bakom ridån, & de 2 som stod närmast blev faktiskt skrämda - BONUS! Hehe x-D

iAllaFall: sen skulle jag fylla i avtal innan jag fick gå. Jag gjorde faktiskt j%#ligt BRA ifrån mig måste jag erkänna, så det skulle faktiskt inte förvåna om jag verkligen FÅR rollen som figuren monologen rörde om, (tänker inte avslöja vilken, shh...:-I) PLUS att jag har ett KARAKTÄRiSTISKT utseende (inte för att skryta). Men jag är säker på att de sökande också gjorde j%#ligt BRA ifrån sig, så jag önskar de alla "LYCKA TiLL"...Åh, jag menar: "BENBROTT" som man säger inom show-business ;-D

AU REVOiR ALLiHOP X-()Visa kommentarer (0)Kulturnatten 2018


Allmänt, 2018-09-16 13:55

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Igår var en lång dag. Först hade jag ett statistjobb på en "TOPP-HEMLiG" filminspelning (nog om det, shhh...:-I)

Runt 5-tiden ringde jag min bästa vän Robin Trifunovski & vi pratade om Kulturnatten UnCUT, Black Sheep som vi diskuterade dagen innan att vi skulle gå på. Eftersom Robin skulle gå ut med hunden innan han skulle pendla till Solna (där UnCUT ligger) passade jag på att åka Roslagsbanan för första gången eftersom jag råkade befinna mig i närheten av en station. Jag hann ta mig till Mörby innan Robin ringde igen & sa att han skulle åka till Solna snart, så jag klev av i Mörby, lyckades hitta till Danderyds sjukhus tunnelbana där jag ifrån drog mot T-Centralen & bytte till pendeln mot Solna.

Väl framme på Black SheepUnCUT var det ganska mycket folk som minglade & titta på småfilmer som gjorts av deltare i NOO MARATON, en tävling UnCUT höll i förr-förra helgen (1 sep) där man skulle göra film på tid. Jag funderade själv på att ställa upp, men just den da'n fick jag ett statist-jobb i SVT-serien SJUKT OKLAR som tidigare bloggade om. Där på Kulturnatten röstades vinnaren fram av gästerna, jag såg inte vem som vann eftersom jag mitt i röstningen skulle gå ut & ta emot Robin som väntade vid stora scenen utanför Black Sheep, sen gick vi in igen tillsammans.

Efter att vinnare röstats fram & fick priset, (en check på 20 000kr till filmutrustning från LJUD & BILD MEDIA AB) så bjöds det på fika av UnCUTs ledare & kvällens värdar Daniel Östborg & Tomasz Berggren.

Sen var det ganska många av gästerna som gick medan andra av oss gick ut igen till stora scenen där olika sångare & band uppträdde. Robin & jag släppte verkligen loss & morsade lite på de andra bl a Isabel Lindström som också jobbar på UnCUT, sen (kanske runt 20:30) hade vi fått nog och pallade hemåt, efter att ha vinkat Tomasz & Daniel som sa att han snart skulle läsa mina nya SKiTSAMMA-manus som jag tidigare hade mejlat dem, då de inte haft tid att läsa dem, men NU när Kulturnatten är över, har de mer tid, YEAY! Så snart börjar det nog hända grejer med SKiTSAMMA, vänta & se...

AU REVOiR X-()Visa kommentarer (0)Ska jag jobba hemifrån?


Allmänt, 2018-09-14 15:57

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Just idag funderar jag på om jag ska sitta framför datorn och jobba lite på min serie SKiTSAMMA & mina många filmidéer, skriva manus & sånt. Men jag vet inte... jag borde nog även passa på att koppla av lite & njuta av friheten ...& av det sista som återstår av "arbetslösheten" eftersom på måndag ska jag på "Callback" till mitt absolut FÖRSTA jobb som jag sökt via Arbetsförmedlingen, men mer om det senare.

Redigeringen av nästa SKiTSAMMA-avsnitt (Slarvat bort laddaren ...igen) är iAllaFall på god väg, alla röster är dubbade & synkade, det är bara vissa ljudeffekter som fattas. ...Men jag behöver förstås inte slutföra sketchen idag, bara jag publicerar slutresultatet innan september-månad är över.... /B-I

....Äh... Jag tar nog en liten paus från SKiTSAMMA för idag & ska nog istället öva inför "Callbacken" på måndag, jag har nämlignen fått en uppgift inför måndagens mötet med arbetsgivarna. Mer om detta senare som sagt... (kanske i nästa inlägg ;-)

Idag är det ganska nice väder, så jag ska nog ut på promis med min uppgift och jobba lite på den ute i friska luften.

AU REVOiR X-()Visa kommentarer (0)Det går framåt


Allmänt, 2018-09-12 09:55

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Jag vill ba' berätta att det går framåt med klippningen av nästa SKiTSAMMA-avsnitt.

 

GÅRDAGENS HÄNDELSE:

Igår dubbade jag alla de sista replikerna till karaktären Berit, så då var det gjort. Som jag tog upp i förra inlägget så dubbas karaktärernas röster i efter hand för CARTOON-känslans skull 8-p

Sen på pendeltåget påväg mot Solna satt jag med datorn & klippte den kommande sketchen "Slarvat bort laddaren ...igen". Väl framme i Solna gick jag först till "Mall of Scandinavia" & köpte lunch på "fresh&fancy" att ta med mig innan jag vek av mot UnCUT (filmföreningen som ligger typ en kvarts promenad där ifrån). Väl där framme fortsatte jag resten av dagen med redigeringen ...efter att ha käkat min hämtlunch förstås.

Sen på tåget hem fortsatte jag klippa lite till, & det går som sagt framåt ;-) Just iDAG har tyvärr inte tid att fortsätta redigeringen, utan jag kommer va' upptagen hela da'n med ytterligare ett statist-jobb på en "TOPP-HEMLiG" inspelning. Mer ska jag iNTE säga, så jag säger bara:...

...AU REVOiR ALLiHOP x-()Visa kommentarer (0)Dagens planering


Allmänt, 2018-09-10 10:35

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här

DAGENS PLANERiNG:

  1. - När datorn laddad klart är det dags att dubba min figur Gurras röst till det kommande SKiTSAMMA-avsnittet + ljudeffekterna som behövs. För som ni säkert vet (ni som redan sett SKiTSAMMA-sketcherna) så har alla figurer konstiga munrörelser & vars röster är inspelade i efterhand, för att höja CARTOON-känslan.
  2. - Efter ljudinspelningen & en snabb lunch, så är det första bästa pendel mot filmföreningen UnCUT i Solna. Påväg dit sitter jag som vanligt med MacBooken på tåget & redigerar klippet.
  3. - Väl framme vid UnCUT ...så fortsätter jag...Med redigeringen asså, och så lite extra arbete med webbserien ;-I
  4. - Så länge jag har lust stannar & jobbar på UnCUT. Sen när jag hunnit med dagens ärenden, så pendlar jag hemåt...med fortsatt redigerings-pass på tåget hem.
Ja... så ser min dag ut, som idag, som idag, som idag ;-D Hehe
AU REVOiR x-()Visa kommentarer (0)Nästa SKiTSAMMA-inspelning


Allmänt, 2018-09-06 19:20

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här


Jag ville bara medge att imorr'n är det dags att filma de absolut sista klippen till nästa avsnitt av SKiTSAMMA - "Slarvat bort laddaren ...igen" tror jag den ska heta.

Imorgonkväll (fre 7sep) ska jag spela in alla klipp som min karaktär Gurras mamma "Berit" syns i bild. Eftersom jag i förra veckan filmade alla klipp som Gurra är i bild, kunde jag inte filma både han & Berit samtidigt (eftersom jag spelar båda rollerna) så är det imorgon hög tid för den sista kvarvarande inspelning till nästa sketch.

Efter att min vän Robin slutat plugget imorr'n kommer han över för att hjälpa till, men iNTE att spela Crippe eftersom Crippe inte är med i denna sketch. Utan han ska hjälpa till lite med kameran & att spela Gurras HAND ...i ett av klippen där både Berit och en del av Gurra är bild samtidigt. Det kommer säkert flyta på galant.

Efter det är det bara överföring & redigering som återstår. & sen...

...NY YOUTUBE-VIDEO! ...YEAY! B-D


BONNUIT x-()Visa kommentarer (0)Mitt "andra" internationella filmjobb


Allmänt, 2018-09-04 12:12

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Tänkte berätta om min första REKLAM som jag medverkat i.

Det var för snart 1 helt år sen (sep 2017). Inte så märkvärdigt - bara en liten statistroll i en simpel reklamfilm som spelades in på Kungliga Tekniska Högskolan där jag fick agera högskolestudent. Inget märkvärdigt (B-I ...fast JO, det var det! (8-o

För mitt under da'n på set fick vi veta att denna reklamfilm skulle sändas i ett helt annat land, & inte vilket land som helst...

...utan iNDiEN :-O :-D

Så... ja, väldigt intressant. & även om det var en pytteliten statistroll i en internationell reklamfilm, var det ändå en bra merit. Under en av tagningarna fick jag t ex i uppgift att på en given signal springa ikapp en drönare ...osv.

Naturligtvis var det också intressant att få se KTH på närmre håll. Precis som i min medverkan i filmen "STOCKHOLM" om Norrmalmtorgsdramat fick vi mitt under "set" reda på att projektet var internationellt.

Nåja; alltid trevligt med överraskningar :-)

PUSS-o-KRAM & AU REVOiR x-()

 Visa kommentarer (0)Sjukt oklar - DEL 4 (Sista)


Allmänt, 2018-09-02 20:58

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Inspelningen av den kommande serien SJUKT OKLAR är faktiskt sjukt KLAR (8-D "It's a WRAP!"

Mitt största filmjobb hittills måste jag säga. En fin erfarenhet inför en blivande skådis-karriär...

...iAllaFall: Idag (sön 2sep) spelade vi in de sista scenerna på Blackebergs gymnasium med "suveräna" CLARA HENRY, & alla statister jobbade som på räls, ...MEN! Det tog inte slut än! Jobbet slutade nämligen med att alla medverkande, INKLUSIVE oss statister bjöds på f*#ing TÅRTA & bubbel! mmm... :-D

Snacka om ett härligt avslutningsfirande på en härlig komediserie.

BONNUiT ALLiHOP x-()Visa kommentarer (0)Så här funkar kameran


Allmänt, 2018-08-31 11:29

BONJOUR MES AMiS - Rickard med CK här:

Det har börjat gå framåt med produktion av nästa SKiTSAMMA-avsnitt. Jag har alldeles nyss fört över klippen jag filmat till datorn, och då går det till så här: Jag använder handkameran på bilden nedan till att spela in serien.

För att föra över klipp från kameran till min MacBook kopplar jag in kamerans laddarkabel som har ett USB-utag i ena änden & en USB-sticka i andra. I USB-uttaget kopplar man en annan USB-sticka som sitter på kameran för att överföra, men först måste man (av nå'n anledning) sätta på kameran genom att bara fälla ut den lilla skärmen som ni ser på bilden ovan.

Denna lilla kamera är dessutom den ända kamera jag äger & som jag kan hantera bäst. Man kan göra bra kvalitet, trots att det inte behöver bli så avancerat. Men i sinom tid bör jag nog hyra riktiga filmkameror till min serie som tål mer utrymme, eftersom denna lilla kameran inte kan rymma hur mycket som helst, trots att jag raderar gamalt material ofta så har lagringsutrymmet minskat på sistone, fattar inte riktigt varför... men SKiTSAMMA; det är tur att jag har bra konakt med filmföreningen "UnCUT" som hyr ut gratis film-utrustning, den da'n min hand kamera inte orkar längre ber jag bara de om hjälp, dessutom har deras "riktiga" filmkameror bättre bildupplösning så det kan bli bättre bildkvalitet i fortsättningen ...när det behövs.

AU REVOiR x-()

 Visa kommentarer (0)Segt tempo


Allmänt, 2018-08-29 13:25

BONJOUR MES AMiS - Rickard (med CK) här:

Dags att filma nästa avsnitt av av min serie SKiTSAMMA. Igår (tisdag 28:e) ägnade jag hela da'n åt att rigga och förbereda inspelning i mitt kök och var helt taggad :-D ...men sen vid 4-tiden, bara "POFF"! blev jag trött som en hund (B-l

Jag orkade bara inte kicka igång, kanske dels för att jag väntade på att det skulle bli tillräckligt mörkt ute eftersom sketchen utspelar sig under middagstid en vardagskväll på hösten. Sen kom brorsan & föräldrarna hem och behövde använda köket, så jag bestämde mig för att vänta till senare ikväll när köket blir ledigt lB-l Och sen efter midda'n (#hör&häpna) fick jag tillbaks energin och hann filma alla klipp som min figur Gurra är i bild.

Da'n efter (asså IDAG, tis 29:e) ska jag kanske filma klippen Gurras mamma(Berit) är i bild.(Jag spelar nämligen båda2). I denna sketch är Robins figur Crippe inte med, men han kan ändå behövas när både Berit och en liten del av Gurras kropp syns i bild, om ni förstår vad jag menar.

Med tanke på att jag sköter allt i denna amatör-serie så är tempot rätt segt, men som självständig amatör håller jag seriens tempo så gott jag kan genom att släppa 1 avsnitt i månaden. Som amatör ska man nog inte ställa så mycket krav på sig själv, trots att jag verkligen vill skapa bra ÖGON-GODIS till publiken.

Nu är det iallafall fint väder & jag ska nog ut & cykla så...AU REVOiR x-()Visa kommentarer (0)Sida
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa »
Visar sida: 0 av 202
Totalt antal inlägg: 2018

BlogginfoSkriv gärna i vår blogg. Det är inte tillåtet att hänvisa till en egen blogg. Bloggen ska handla om film, tv, statistjobb, teater, modell, event, inspelningar, casting, publikjobb etc. Vill du skriva om din semester, barn och privata upplevelser så får du hitta ett annat forum.


SökSök i Sök »


Populäraste bloggarna

Nytt jobb Rickard
Kulturnatten 2018 Rickard
Ska jag jobba hemifrån? Rickard
Det går framåt Rickard
Dagens planering Rickard
Nästa SKiTSAMMA-inspelning Rickard
Mitt "andra" internationella filmjobb Rickard
Sjukt oklar - DEL 4 (Sista) Rickard
Så här funkar kameran Rickard
Segt tempo Rickard


Mest lästa senaste veckan

Det går framåt Rickard
Ska jag jobba hemifrån? Rickard
Kulturnatten 2018 Rickard
Nytt jobb Rickard


Mest lästa senaste månaden

Konsten ska vara fri! Rickard
Min senaste youtube-sketch - UTE NU! Rickard
En mask och ett tips Emelie
Segt tempo Rickard
Sjukt oklar - DEL 4 (Sista) Rickard
Mitt "andra" internationella filmjobb Rickard
Så här funkar kameran Rickard
Nästa SKiTSAMMA-inspelning Rickard
Dagens planering Rickard
Det går framåt Rickard